Деякі аспекти автоматизованого впровадження залежностей у мові РНР - Ткаченко, Ольга; Русаков, Микита (Цифрова платформа: інформаційні технології в соціокультурній сфері, 2021)
Метою статті є дослідження, аналіз і розгляд загальних проблем і перспектив використання принципу впровадження залежностей під час розробки вебзастосунків мовою РНР. Методами дослідження є методи семантичного аналізу основних понять цієї предметної сфери (вебтехнології та вебзастосунки). У статті розглянуто відомі підходи до інверсії управління на основі використання шаблону впровадження залежностей. Новизною проведеного дослідження є розв’язання проблем інверсії управління на основі шаблону під час проєктування вебзастосунків. Висновки. Проаналізовано наявні проблеми та перспективи застосування принципу впровадження залежностей у вебзастосунках, що мають програмний код, написаний мовою РНР. Враховуючи результати проведеного аналізу, розроблено систему автоматизації впровадження залежностей, яка має важливе значення для розв’язання проблем підвищення ефективності процесів розробки вебзастосунків мовою РНР.