Деякі аспекти суворої типізації за допомогою TypeScript під час розробки вебзастосунків - Ткаченко, Костянтин; Мороз, Олександр (Цифрова платформа: інформаційні технології в соціокультурній сфері, 2021)
Метою статті є дослідження, аналіз і розгляд загальних проблем, які розв’язує технологія TypeScript для суворої типізації під час розробки вебзастосунків. Методами дослідження є методи семантичного аналізу основних понять цієї предметної сфери (розробка вебзастосунків засобами JavaScript та TypeScript). У статті розглянуто результати аналізу використання технології TypeScript у порівнянні з JavaScript. Новизною проведеного дослідження є аналіз сучасної технології TypeScript і розв’язання за її допомогою проблем суворої типізації під час розробки вебзастосунків. Висновки. У процесі дослідження технології TypeScript схарактеризовано її сутність, мету створення, описано переваги та недоліки. Визначено ситуації доцільності її використання.